loading...

Flenmo Egendom ligger mitt i det natursköna Sörmland. Gården omfattar 200 hektar skog, åker och betesmark och är belägen 35 km sydväst om Eskilstuna. På Flenmo bedrivs stuteriverksamhet med såväl egna som inackorderade fölston, samt hingst- och seminstation. Välkommen till oss!

 

Stuteriet ​​​​har genomgått en hel del förändringar under den tid som familjen Eriksson har bedrivit stuteriverksamhet på Flenmo Egendom. 

Det som började med hingsthållning och halvblodshingstar under tidigt 80-tal och växlade över mot travhästavel runt sekelskiftet, har idag utvecklats till en verksamhet med fokus på uppstallning av avelsston och uppfödning av föl.

Vårt måtto är hög kvalitét och att ge varje individ bästa möjliga förutsättningar med målet att föda upp framtidens stjärnor inom svensk travsport!

Säsongen 2021 går till historien som en av de bästa resultatmässigt. Efter några år då vi verkligen fått slita för resultaten, nådde vi i år en dräktighetsprocent på hela 94%! 

Även på tävlingsbanan har säsongen varit smått fantastisk. Våra egna uppfödningar är på god väg mot ett rekordår avseende såväl segrar som insprugna pengar, med egendelägda Xanthis Delicious som flaggskepp. 
Vi är förstås även oerhört stolta över att såväl segraren i 2021 års upplaga av  Elitloppet - Don Fanucci Zet - som segraren i Svenskt Travkriterium - Francesco Zet - har vuxit upp hos oss!

År 2022 har det bedrivits stuteriverksamhet på Flenmo i 40 år  
Och vi ska bara bli bättre... 

 


Flenmo Egendom nyttjar  inte längre någon fast telefoni.
Välkommen att kontakta oss via mobil eller mail istället!