Om Flenmo

På Flenmo Egendom har familjen Eriksson bedrivit stuteriverksamhet sedan 1982. 

S
edan 2011 drivs stuteriet i nuvarande regi av Johan & Maria Eriksson. 

Vi är ett sammansvetsat gäng med anställda och samarbetspartners som tillsammans utvecklat verksamheten till det den är idag. Vi har ett 40-tal egna och inackorderade avelsston och föder upp ca 30 föl per kull. Många av våra kunder behåller sina föl för framtida tävlingskarriärer men från egen uppfödning och efter kunders önskemål säljer vi varje år ett antal unghästar på de svenska åringsauktionerna. 

De senste åren har vi inte uppstallat någon avelsverksam hingst men tar emot ston för betäckning under seminsäsongen i mån av plats. 


Säsongen 2021 går till historien som en av de bästa resultatmässigt. Efter några år då vi verkligen fått slita för resultaten, nådde vi i år en dräktighetsprocent på hela 94%! 

Även på tävlingsbanan har säsongen varit smått fantastisk. Våra egna uppfödningar är på god väg mot ett rekordår avseende såväl segrar som insprugna pengar, med egendelägda Xanthis Delicious som flaggskepp. 
Vi är förstås även oerhört stolta över att såväl segraren i 2021 års upplaga av  Elitloppet - Don Fanucci Zet - som segraren i Svenskt Travkriterium - Francesco Zet - har vuxit upp hos oss!

År 2022 har det bedrivits stuteriverksamhet på Flenmo i 40 år  
Och vi ska bara bli bättre... 


 

40 års hingsthållarhistoria...

1982 flyttade den första avelshingsten in på Flenmo - halvblodshingsten Ambassadeur. Under åren har många hingstar följt i hans fotspår - både mindre kända och riktiga stjärnor...  

2012 firade Flenmo 30 årsjubileum som hingst- och seminstation! Till en början var det halvblodshingstarna som regerade på Flenmo. Listan på hingstar som passerat genom åren kan göras lång; Imperator, Dammen, Romano, Kaliber och avelsmatadoren Utrillo är några exempel!

Med tiden fick travintresset fäste i familjen och det föll sig naturligt att även ta in travhingstar på station. Förste travhingst på Flenmo blev Marcon Lep och efter ett par år med bara halvblod igen flyttade Mr Drew in 1999. När Flyingehingsten Kaliber dog år 2000 efter lång och trogen tjänst var det "Mister" som fick överta kungatronen på Flenmo. Efter 10 år hos oss på Flenmo fick "Mister" somna in vintern 2009, 29 år gammal. Han lämnade ett stort tomrum efter sig, men finns för alltid kvar i våra hjärtan...


1982 började Flenmo sin "karriär" som hingststation i liten skala med bara en hingst. År 2002 var nytt rekordår med avseende på antalet hingstar - nio stycken - på station. Fyra av dem bodde hos oss (Mr Drew, Robur, Prince R.S. och Pablo) medan fem av halvblodshingstarna (Guinness, Panasso, Ravell, Levantos och Non Stop R) tävlade parallellt med sitt avelsarbete och stod hos sina respektive ryttare.

Alla hingstar som trampat Flenmos mark genom åren har lämnat sina speciella spår efter sig. De har alla varit - och är - stora personligheter som gett oss många roliga upplevelser och minnen! 

Vision

Flenmo Egendom ska vara en respekterad aktör inom den svenska hästavelsbranschen och föda upp framtida stjärnor inom svensk travsport! 

 

Genom att satsa och ständigt förbättra vår avelsverksamhet ska Flenmo Egendom vara med och bidra till travsportens framtida utveckling!  Vi ska föda upp korrekta, sunda och välstammade unghästar samt skapa bästa möjliga förutsättningar för varje individ att utvecklas till en hållbar och framgångsrik tävlingshäst.
 

Vi arbetar med hästarnas välmående som högsta prioritet och med ambitionen att erbjuda våra kunder hög kvalitet och riktigt bra service!

GDPR &  policy för hantering av personuppgifter

Flenmo Egendom AB är personuppgiftsansvarig och ansvarar för att
behandling av personuppgifter sker enligt gällande lagstiftning. Vi samlar in och hanterar  personuppgifter från personal, kunder, leverantörer och avtalspartners vilka krävs för vår verksamhet, såsom person/organisationsnummer, namn, adress, telefonnummer, e-postadress och i förekommande fall bankuppgifter.
Vi skyddar de personuppgifter du delger oss och delar dem endast för att uppfylla rättsliga förpliktelser, exempelvis krav enligt bokförings- eller arbetsrättslig lagstiftning. När du lämnar uppgifter till oss ger du din tillåtelse att vi registrerar, lagrar & hanterar dina personuppgifter.
Du är välkommer att kontakta oss för mer information om vår personuppgiftshantering, få utdrag på vilka uppgifter vi lagrar om dig, ändra felaktiga uppgifter eller få uppgifter raderade från vårt register.